Bandleden


Diana Olierook

– Zang

diana
Diana zingt al vanaf haar jongste jaren! Met een zangeres als moeder werd muziek haar met de paplepel ingegoten. Als klein meisje was ze al te zien in landelijke tv-programma’s, zoals TROS Ministars, het Vara’s Kinder Songfestival, Geef Nooit Op en Telekids. Vanaf haar 16de jaar zingt ze in diverse professionele muziekformaties, waaronder  all-round coverband Universe, Clash of the Coverbands winnaar PitchLight en het succesvolle duo Geef Gaas (met Rinus Hermsen).  In het dagelijks leven is Diana vrijwel alleen maar bezig met muziek! Naast de optredens met Dimension12 en Universe geeft zij zanglessen en  -workshops, werkt zij als freelance zangeres bij diverse studio’s en live projecten en verzorgt zij  boekingen voor Marlstone Entertainment. Op het podium is Diana niet te houden, een echte energiebom! Als een waar podiumbeest entertaint zij het publiek in alle muziekstijlen.

Kyle Biebel

– Zang

kyle
Kyle werd geboren in New Jersey (Amerika). Daar studeerde hij in 2009 af als Bachelor of Music aan The University of the Arts, Philadelphia (Vocal Performance and Jazz Studies). Aan het einde van zijn studie deed hij veel muzikale ervaring op met het vertolken van hoofdrollen in grote musicals. Zo speelde hij de (hoofd)rol van Frankie Valli in de Traveling Broadway Cast van Jersey Boys en toerde een jaar lang door New York, New Jersey en Pennsylvania. In 2009 nodigde een Nederlandse studiegenoot hem uit om mee naar Den Haag te komen en daar samen een bedrijf te starten. Kyle ging de uitdaging aan en inmiddels woont hij daar al ruim 4 jaar. Kyle is een echte powerzanger die met vrijwel alle genres raad weet. Bij Dimension12 is hij een buitengewoon enthousiaste frontman die zijn passie voor het vak vol overtuiging op het publiek weet over te brengen.

Suzanne de Kruijf

– Backing vocals en dans

suzanne
Al op haar 4de kon ze niet stilzitten bij het horen van muziek. Een logisch gevolg was dat ze deze passie en energie gebruikte voor het volgen talloze dans-, zang- en acteerlessen. Hier ontstond de wens om professioneel danseres/zangeres te worden. Uiteindelijk kwam zij terecht op de bekende dansacademie van Lucia Marthas in Amsterdam en na 4 jaar studie ging zij als freelance danseres, zangeres en model aan de slag. Nadat de nadruk een lange periode met name op dans had gelegen, begon het zingen toch echt weer te kriebelen. Daarom zette ze 2 jaar geleden de stap naar een bandje en kreeg daar de smaak goed te pakken. Naast Dimension12 enthousiasmeert ze jonge kids en tieners in energieke dans-/musicallessen.


Veronique van Iersel

– Backing vocals en dans

veronique
Veronique van Iersel begon haar carrière op elfjarige leeftijd in de musical Annie en is sindsdien niet meer van het podium weggeweest. Tijdens haar middelbare school volgde zij lessen aan de MusicAllFactory in Tilburg en nam diverse dans- en zanglessen. Na haar middelbare school heeft zij een jaar gestudeerd aan de balletacademie in Amsterdam, waar zij stage liep bij het Zwanenmeer van Het Nationale Ballet. Na een summerschool in New York (Broadway Dance Center) heeft zij vier jaar gestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten waar zij afstudeerde als uitvoerend jazz – urban danseres. Ondertussen volgde zij zanglessen bij o.a. Pearl Josefzoon en was te zien in diverse concerten en voorstellingen als danseres en choreograaf van o.a. Freek Bartels, Pearl Josefzoon,  Marjon van Grunsven (Cirque du Soleil), Lina Limosani (Australian Dance Theatre) en Roy Julen (So you Think You Can Dance). Haar carrière vervolgde zich bij het Holland Show Ballet van Wentink Events. Hierna is zij gaan werken als freelance danseres, model, zangeres, actrice, docent en choreograaf. Zij geeft danslessen aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Muziek- en Musicaltheater en de MusicAllFactory in Tilburg. Daarnaast houdt zij zich bezig met het choreograferen van diverse dinnershows, concerten, musicals en fashionshows. Zij is naast een prachtige verschijning een allround artiest met boordevol energie en creativiteit waardoor zij onmisbaar is voor Dimension12.

Ivo Schols

– Toetsen en zang

Ivo-Schols
Dit muzikale multitalent liet in zijn kinderjaren de duplo in knex staan om in plaats daarvan geluid te produceren op zijn speelgoedtrommelje, -gitaartje of -keyboardje! Geïnspireerd door zijn vader die saxofoon speelt, begon Ivo op zijn 8ste serieus met muziek maken in de vorm van keyboard- en solfègeles. Daarnaast leerde hij zichzelf gitaar spelen en liep hij ook nog eens mee met de fanfare van Itteren, waar hij sopraan saxofoon speelde. Op 16 jarige leeftijd stapte Ivo in de wereld van de live bands, waaronder de pop/rock coverband Velvet Overdose. Hij trad in 2007 toe tot de Voorbereidende Klas Conservatorium aan de Maastrichtse Kumulus muziekschool en begon met het volgen van zanglessen.
Hoewel Ivo is afgestudeerd als “Docent Engels”, is hij momenteel actief in diverse muziekformaties met uiteenlopende muziekstijlen, waaronder Dimension12, all-round coverband Universe en de Kumulus Big Band. Daarnaast geeft hij zang- en pianolessen en is de kans groot dat hij het studeren binnenkort weer oppakt, maar dan aan een conservatorium!

Rick Maassen

– Bas

rick
Deze muzikale duizendpoot is binnen Dimension12 verantwoordelijk voor het schrijven van alle ritmesectiearrangementen. Naast dit talent voor arrangeren, is hij op praktisch ieder instrument en in nagenoeg ieder genre inzetbaar. Als klein jongetje begon hij met trommelen. Na vele jaren les en ervaring in de harmonie, ging hij naar het conservatorium en rondde daar de studie klassiek slagwerk af. In de tussentijd begon hij met het spelen in diverse popbands (op drums, bas en percussie). Aangezien hij van het studeren geen genoeg kon krijgen, volgde hij daarna nog eens de volledige studie drums (Pop en Jazz) aan het conservatorium van Maastricht, welke hij in 2012 afrondde. Het bespelen van de basgitaar leerde hij in de tussentijd door zelfstudie! Naast Dimension12 speelt Rick nog steeds bij diverse bands, waaronder Universe, Grupo Go, PitchLight en Big Band Beeg. Daarnaast heeft hij een eigen drumschool en werkt hij als slagwerkdocent en drumbandinstructeur voor diverse verenigingen en muziekschool Schunck te Heerlen.


Mick Gravee

– Drums

mick
Ook bij Mick zit de muziek in het bloed. Op zijn 3de jaar kreeg hij zijn eerste drumstel en sindsdien heeft hij zijn trommelstokjes niet meer neergelegd! Vader Ed Gravee is een gekend toetsenist-zanger en leerde hem de kneepjes van het muzikantenvak. Mick deed al op jonge leeftijd veel ervaring op door te spelen in bands als Guess who, Madison en Booze and the Wildcats. Daarnaast volgde hij een studie aan het conservatorium om zijn kennis nog verder uit te breiden. Inmiddels is Mick, in een combinatie van drumleraar en drummer, fulltime muzikant. Naast Dimension12 speelt hij in all-round coverband Universe en Joy en is hij een veelgevraagde studiomuzikant. In 2011 werd hij bovendien Europees Kampioen bij de Roland V-Drums Contest en reisde in januari 2012 naar Amerika om Europa daar te vertegenwoordigen. Sindsdien wordt hij regelmatig gevraagd voor diverse drumclinics in Nederland en België. Met zijn breed georiënteerde stijl, zijn strakke, maar groovende drumspel en zijn altijd goede humeur, wordt Mick door veel muziekcollega’s gezien als een van de meest belovende drumtalenten van Limburg.

Sjors Dahmen

– Gitaar

sjors
Op 9 jarige leeftijd begon Sjors met gitaarspelen. Na een tijdje akoestisch gitaarles te hebben gehad, kwam hij erachter dat dit niet was wat hij wilde. Hij kwam toen al snel uit bij dorpsgenoot en meestergitarist Joost Vergoossen en maakte daar kennis met de elektrische gitaar. Toen wist hij het zeker, gitaarspelen moest zijn beroep worden. Op zijn 12e begon hij met spelen in enkele lokale bands. Nadat hij in 2010 zijn HAVO-opleiding afrondde, startte Sjors zijn popmuziekopleiding aan het Arcus College in Heerlen. Daar kreeg hij wederom les van Joost Vergoossen, dit keer bijgestaan door Sjoerd Rutten, Gesuino Derosas en Jan van Olffen. De laatst genoemde persoon bracht hem voor het eerst in aanraking met het vak van sessiemuzikant, in de vorm van het spelen in de begeleidingsbands van musicals. Sjors werkte mee aan 4 producties voor de Stichting Theaterplan, The Wiz, Emoticon, Footloose en Romeo & Julia. Daarnaast is hij, naast Dimension12,  ook actief als gitarist in verschillende coverbands, waaronder Hot Fudge, Vivelevink en Off The Wall. Naast het gitaar spelen, timmert Sjors ook hard aan de weg als producer.

Alex Loiacono

– Trombone

alex
De 4-koppige blazerssectie van Dimension12 staat onder leiding van Alex Loiacono .
Deze professional in de muziekwereld behaalde zijn Master diploma aan het conservatorium in Maastricht en is van alle markten thuis: als trombonist stond hij reeds op het podium met artiesten als Lionel Richie, Diana Ross, Belle Perez, Anouk, Doe maar en vele anderen! Daarnaast is Alex dirigent/bandleider van onder meer Big Band Beeg, de Aubelband en Respect, waar hij tevens dienst doet als arrangeur. Bij Dimension12 zorgt hij niet alleen voor ijzersterke blazersarrangementen, maar is hij dankzij zijn energieke dansmoves zeker ook één van de gangmakers op het podium!


Graziana Buzzerio

– Baritonsax

graziana
Al vanaf zeer jonge leeftijd heeft Graziana een grote liefde voor muziek. Zij koos voor de klarinet en in 2005 behaalde zij met grootste onderscheiding haar diploma hogere graad aan de muziekacademie van Beringen. Zij vervolgde haar muziekopleiding aan LUCA – Campus Lemmensinstituut te Leuven en behaalde in juni 2010 met grote onderscheiding haar diploma’s ‘Master in de muziek’ (hoofdvak klarinet) en ‘Specifieke lerarenopleiding’. Momenteel is Graziana actief als dirigent (Omni orkest TUTTI Houthalen, Jeugdorkest Beringen, K. H. Onder Ons Gruitrode), leraar muziek in het secundair onderwijs (WICO Campus Mater Dei Overpelt, Inspirocollege Houthalen), leraar AMV en instrument (klarinet, saxofoon) aan de muziekacademie Beringen en docent klarinet aan Musart Hasselt. Graziana werkt als professioneel muzikant projectmatig voor meerdere orkesten. Zij heeft een brede muzikale interesse en speelt naast klarinet ook alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Zo blaast zij tevens vol overgave op haar baritonsax bij nog andere fantastische coverbands (Respect en Universe). Wat Graziana ook speelt, aan passie en uitdrukkingskracht ontbreekt het nooit!

Jürgen Martl

– Trompet

jurgen
Jürgen is een lead-trompetist met een uitzonderlijk krachtige sound. In Dimension12  zorgt hij voor blazerspartijen waar menig toeschouwer met open mond naar staat te kijken en luisteren! Hij werd geboren in 1982 in Oostenrijk en begon met  trompet spelen toen hij 7 jaar oud was. Op zijn 16de jaar begon hij de studie klassieke trompet in Salzburg, maar maakte al snel de switch naar een opleiding in Jazz trompet in Graz en Keulen. Inmiddels is hij sinds 2006 woonachtig in Keulen en is werkzaam in diverse professionele bands en projecten zoals: WDR Big Band, Peter Herbolzheimer Rhythm Combination & Brass, Yellow Jackets, European Jazz Orchestra, Bujazzo, East West European Jazz Orchestra, Neue Philharmonie Westfahlen, Grand Central Orkest, HGM Jazz Orchestra Zagreb, Symphonica in Rosso, Doe Maar, Diana Ross, Popvox, Funkanansie, Guido’s Orchestra en nog veel meer.  In zijn nu al grote carrière speelde hij met vele professionele musici zoals: Lalo Schifrin, Bobby Shew, Andy Haderer, Bob Mintzer, Dee Dee Bridgewater, Earl Gardner, Kenny Wheeler, John Riley, Dennis Rowland, Joe Gallardo, Jiggs Wigham, Ack van Rooyen, Bart van Lier, Erik van Lier, John Ruocco, Bruno Castellucci en vele anderen!

Danny Cuypers

– Altsax

danny
Net als de meesten van Dimension12 begon ook Danny op jonge leeftijd met muziek. Vanaf zijn 16de speelde hij in allerlei bands. Blues, pop, rock, soul, latin en jazz zijn de stijlen waarin hij het liefst speelt. Hij studeerde klassiek saxofoon aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht en deed daarna nog een studie pop&jazz in Maastricht. Hij begeleidde binnen-en buitenlandse artiesten, stond meermaals op het podium met de Belgische bands El Tattoo del Tigre en rockband The Scabs en deed twee keer een tour als gastsolist met een big-band in Engeland.  Naast Dimension12 heeft hij zijn eigen duo met een zangeres, treedt hij geregeld op met een pianist of een dj en speelt hij bij rockabilly band Vavavoom. Tevens is hij docent aan de muziekscholen van Eindhoven en Genk(B). Hier geeft hij zowel pop&jazz als klassiek, dirigeert hij de big-band, coacht de bands uit de talentklas en geeft theorielessen. Ook wordt hij geregeld gevraagd om workshops te geven. Iemand uit de band omschreef hem als een saxofonist met een heerlijke timing en een geweldig gevoel voor “kippenvelsolo’s”! 


Laatste Nieuws

Contact

Management Dimension12
Marlstone Entertainment
Rob Knubben
T. +31(0)43 365 25 97
E. info@dimension12.nl